Nakon imenovanja na čelo Podravke Mršić prestaje biti gradonačelnik Koprivnice

IMENOVANJEM predsjednikom Uprave Podravke Zvonimir Mršić više ne može obnašati dužnost koprivničkog gradonačelnika, pa će Koprivnica tako dobiti svoju prvu gradonačelnicu.
 
Naime, nakon preuzimanja nove dužnosti Mršić će kao gradonačelnik temeljem nedavnih izmjena Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi donijeti odluku kojom će odrediti da će dužnost gradonačelnika do kraja mandata 2013. obnašati njegova zamjenica Vesna Želježnjak.

"Ona će preuzeti obnašanje dužnosti gradonačelnika sa svim njegovim ovlastima, a njena će titula biti obnašateljica dužnosti gradonačelnika-zamjenica gradonačelnika", pojasnila je proceduru pročelnica za poslove gradskog vijeća i gradonačelnika Dubravka Kardaš. Mršićevu odluku ne mora potvrditi gradsko vijeće.

Očekuje se kako će se u Nadzorni odbor imenovati i Jadranka Ivković, Olivija Jakupec, Miroslav Klepača te Jorn Pedersen. Ime petog člana uprave do zadnjeg je trena bilo obavijeno velom tajne, a mjestom u Upravi Podravke Pedersen se nakon nekoliko godina vratio u Koprivnicu. On je zapamćen kao čovjek koji je svojevremeno vodio Dansku pivovaru u Koprivnici.

Pročitajte više