Nakon odustajanja DORH-a, Radman uspio provući ugovor HRT-a sa ZAMP-om težak 67 milijuna kuna

Foto: FAH/Index

KAKO doznaje Index članovi Nadzornog odbora Viktor Gotovac, ujedno predsjednik tog tijela,  Svetozar Sarkanjac i Dražen Rajković dali su danas ravnatelju Gordanu Radmanu suglasnost za potpis na sporni ugovor između Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskog društva skladatelja (HDS). Mario Raguž bio je suzdržan, a Mate Radeljić bio je protiv.

S obzirom da je većina članova Nadzornog odbora bila "Za", ne postoje zapreke da se stavi potpis na trogodišnji ugovor.

>Član Nadzornog odbora HRT-a: Kako to da ni jedna institucija nije nadležna za ugovor ZAMP-a?

> DORH nije briga što ZAMP izvlači iz HRT-a državne milijune

> HRT-ovim dopisnicima otkazi zbog štednje, a Radman gura ugovor sa ZAMP-om težak 67 milijuna kuna

> Nadzorni odbor HRT-a pozvao u pomoć DORH: Ispitajte ugovor sa ZAMP-om

> Index otkriva: Radman želi Josipovićevom ZAMP-u dati dio HRT-ovih prihoda od reklama

Podsjetimo kako je Radman već dva puta prije tražio od Nadzornog odbora suglasnost na Ugovor. Prvi puta Odbor je to odbio jer Radman nije na vrijeme dostavio materijale. Drugi puta se tražilo očitovanje oko potencijalnog sukoba interesa za člana pregovarača HRT-a Borisa Sruka jer stanuje u stanu nad kojim je hipoteka HDS-a. Povjerenstvo za odlučivanje Sukoba interesa proglasilo se nenadležnim jer Sruk nije državni dužnosnik.

Radeljić, Raguž i Rajković prošlog su tjedna tražili i očitovanje DORH-a s obzirom da smatraju kako je riječ o potencijalno štetnom ugovoru za HRT-u, no Odvjetništvo se proglasilo - nenadležnim. Iako su se očitivali na ugovor u monetizaciji autocesta u slučaju ZAMP-a to nisu htjeli uraditi s obrazloženjem da se ne "radi o pravnom poslu kojim Republika Hrvatska stječe ili otuđuje nekretnine".

Kako doznajemo na početku današnje izvanredne sjednice Nadzornog odbora zatražena je još jedna odgoda, jer je i ZAMP zatražio očitovanje DORH-a o Ugovoru s HRT-om, a članovi Nadzornog odbora nisu upoznati s tim sadržajem. No, ta ideja je odbačena, pa se pristupilo glasanju u kojem je većina od tri člana bila za davanje suglasnosti Radmanu.

 

Pročitajte više