Nakon požara, SAD poharala tropska oluja "Debbie": Poginule četiri osobe, jedna nestala

POŽARI "epskih razmjera" već tjednima bijesne Coloradom. Samo na području Colorado Springsa evakuirano je najmanje 32.000 ljudi, a iz dežurnih službi poručuju: "Uvjeti za gašenje ne mogu biti gori!".

Osim divljeg požara koji ovih dana hara Colorado Springsom, u američkoj saveznoj državi Colorado posljednjih tjedana bijesni još šest velikih požara u kojima je do sad izgorjelo 257 domova. U požarima je smrtno stradala najmanje jedna osoba.

Na Floridi, pak, sasvim druga, ali jednako opasna situacija. Jednu od najatraktivnijih lokacija u SAD-u jučer je pogodila tropska oluja Debbie te iza sebe ostavila četvero mrtvih i jednu nestalu osobu, javlja CNN. Među preminulima je bila 21-godišnjakinja iz Polk Countyja, koja je poginula u svom automobilu, te 71-godišnjak iz Pinellas Countyja, za kojeg se vjeruje da se utopio.

Debbie je iza sebe ostavila stotine poplavljenih kuća i poslovnih prostorija te ogromnu materijalnu štetu. Bez struje je ostalo više od 1.800 kućanstava. Nakon što je poharala Floridu naglo je oslabila pa je trenutno okarakterizirana kao posttropski ciklon.

U Alabami i dalje traje potraga za 32-godišnjim muškarcem.

Pročitajte više