Nakon sastanka s predsjednicom Kosova, Josipović potvrdio da ne ide na Nikolićevu inauguraciju

USRED zaoštravanja odnosa između Zagreba i Beograda predsjednica Kosova Atifete Jahjaga boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Prva žena na čelu Kosova, otkad su proglasili neovisnost, u Hrvatsku je došla na poziv predsjednika Ive Josipovića, a sastat će se i s predsjednicima Vlade i Sabora Zoranom Milanovićem i Borisom Špremom. Na dnevnom su redu bilateralni i gospodarski odnosi dviju zemalja, položaj Hrvata na Kosovu te kosovskih Albanaca u našoj zemlji. Razgovara se i o podršci koju naša zemlja daje Kosovu u europskim integracijama. "Imamo dobre odnose sa susjedima i radit ćemo na promicanju mira te ispunjavati sve euro obveze", izjavila je nedavno kosovska predsjednica Jahjaga.

Razgovara se i o stanju u regiji, osobito nakon izbora Tomislava Nikolića za predsjednika Srbije, koji je svojim izjavama zahladio odnose sa susjedima.

Josipović potvrdio da ne ide na Nikolićevu inauguraciju


Predsjednik Ivo Josipović neće ići na inauguraciju srpskog predsjednika Tomislava Nikolića. Potvrdio je to danas nakon sastanka s kosovskom predsjednicom Atifetom Jahjagom, a govoreći o odnosima u regiji.

"Mi zadnjih godina sa Srbijom imamo sve bolje odnose i želim da se taj trend nastavi. Uskoro će biti inauguracija predsjednika Nikolića. Ja, na žalost, zbog razloga o kojima sam govorio ne mogu otići na tu inauguraciju, ali želim da se trend koji smo započeli unutar nekoliko godina nastavi i da cijela regija jugoistoka Europe bude regija mira i suradnje", kazao je Josipović.

Pročitajte više