Napad u Zvorniku: Uhićen Avdulah Hasanović za kojeg se sumnja da je pripadnik IS-a

Screenshot: RTRS/YouTube  

JEDNA osoba koja se povezuje s napadom na policijsku postaju u Zvorniku uhićena je u ponedjeljak navečer i u tijeku je kaznena obrada nad tim uhićenikom, potvrđeno je u utorak iz sjedišta Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u Istočnom Sarajevu.

Dnevni Avaz doznaje da je u sklopu operacije SIPA-e uhićen Avdulah Hasanović koji je prošle godine boravio u Siriji i koji je već bio uhićen u policijskoj akciji Damask zbog sumnje da je bio pripadnik IS-a i da je aktivno sudjelovao u snaženju vehabijskog pokreta u BiH.

Hasanović bi nakon ispitivanje trebao biti predan Tužiteljstvu BiH koje će odlučiti o daljim mjerama.

Prema informacijama koje je ranije objavio ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, napad u Zvorniku u kojemu je ubijen jedan, a ranjena dva policajca počinio je Nerdin Ibrić (24), a on je imao prijavljeno prebivalište u Tuzli.

SIPA je objavila i kako je u svojstvu svjedoka saslušano više osoba.

Istodobno je pretraženo više objekata na području Zvornika, u kojima je policija tražila predmete i dokaze povezane s napadom koji se za sada tretira kao teroristički čin.

"Pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku te prikupljeni tragovi koji će poslužiti u rasvjetljavanju ovog kaznenog djela", stoji u priopćenju SIPA-e.

Pročitajte više