Napadnuta aktivistica Građanske akcije: Sada je jasno kako policijom i dalje upravlja Tomislav Karamarko!

Foto: Gradjanska akcija 

"NIKAKO mi nije jasno kako je moguće da osoba koja je napadnuta zaradi prijavu. Po meni se u priču upetljao šef HDZ-a Tomislav Karamarko koji još uvijek kontrolira policiju, pa je izjednačavanjem žrtve i počinitelja htio ublažiti posljedice za HDZ. Sramota je za Milanovićevu Vladu da joj oporba kontrolira policiju", kaže aktivistica Građanske akcije 33-godišnja Morana R. iz Dubrovnika koja je nedavno bila metom napada člana HDZ-a Nenada Viduke.
 
U razgovoru za Dubrovački Dnevnik pojasnila je kako je zagrebačka policija podignula jprekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira protiv člana HDZ-a Nenada Viduke i nje te da je užasnuta takvom odlukom policije.
 
Viduka je, podsjeća Dubrovačkidnevnik.hr napao aktivisticu Građanske akcije ispred hotela Sheraton, jer ga je Dubrovkinja snimala pred početak skupa HDZ-a posvećenom pokojnom predsjedniku Hrvatske Franju Tuđmanu. Iznervirani Viduka skočio je na Dubrovkinju i prignječio je, a ona je zaradila lakši potres mozga, hematome po tijelu, te nagnječenje. 
 
"Oni su jednostavno izjednačili žrtvu i počinitelja, jer je to uobičajena procedura u ovakvim slučajevima. Valjda sam preglasno dozivala u pomoć, pa sam tako remetila javni red i mir. Danas popodne Građanska akcija ide prosvjedovati pred MUP-om, pa ću osobno pitati ministra Ostojića koja je gornja granica decibela za zvanje upomoć kojom se ne remeti javni red i mir", ističe Morana. 

Pročitajte više