Ne gasite grijanje, ljeto se vraća tek sljedeći tjedan

Foto: Crometeo

NA KONTINENTU srpanj će biti ispraćen pravim jesenskim temperaturama: u Slavoniji su se jučer kretale oko 20 stupnjeva, a u gorskim krajevima je bilo još i svježije, od 9°C na Puntijarci do 12°C u Delnicama, piše Crometeo.

„Danas, 30.07. morao sam roditeljima upaliti grijanje jer im je bilo hladno u stanu,“  jedan je od jučerašnjih postova na Crometeovom forumu koji najbolje opisuje meteorološke prilike u zapadnim krajevima unutrašnjosti - grijanje stana je, naime, bilo potrebno u Samoboru.


Na Kvarneru su se temperature kretale oko 25 Celzijevih stupnjeva, a samo su u Dalmaciji temperature prelazile ljetnih 30°C.

Sredinom tjedna ponovo preko 30°C

Vrijeme slično jučerašnjem očekuje se i danas, i dalje uz moguću kišu ili pljusak s grmljavinom, ali uz postupno razvedravanje na kopnu i na sjevernom Jadranu. Temperature će u unutrašnjosti doći do maksimalnih 25 Celzijevih stupnjeva, dok će južna Dalmacija i dalje uživati u pravom ljetu, s temperaturama i do 37°C.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Bura će ponegdje na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana biti jaka, pa i vrlo jaka, javlja DHMZ.

U ostatak zemlje ljeto bi se trebalo vratiti s dolaskom kolovoza, a već sredinom sljedećeg tjedna i temperature bi ponovo trebale prijeći ljetnih 30 Celzijevih stupnjeva. Na vrućih 40 još ćemo malo pričekati, no ne predugo.

"Početkom kolovoza nova tura "četrdesetica" moguća u dijelu zemlje. Ponajviše u Slavoniji i Dalmaciji", objavio je ranije Crometeo.

Pročitajte više