Ne izlazite na izbore

Fotomontaža: Index

SVIM partijama jedno je zajedničko: svi će vas pozvati da izađete na izbore. A zajedničko im je još jedno: nitko od njih za vas nije i neće napraviti baš ništa.

Nakon 23 godine uživanja u farsičnoj demokraciji, svatko tko je glasao mogao je shvatiti da je svoj glas dao sustavu u kojem se imena partija na vlasti mijenjaju, a sve ostaje isto. Ili postaje sve gore.

Glasanjem podržavate sustav koji je podešen da radi protiv vas, a u korist njih i njihovih partnera i nalogodavaca stvorenih tijekom kriminalne privatizacije. Otimajući vam pritom iz džepa preko 30,000 kuna bruto po glavi svaki mjesec, samo za plaće vaših "zastupnika". Hraneći potom, također iz vašeg džepa, gomile partijskih parazita nakoćenih po suvišnim uredima i općinama. Uhljebljujući svoje supruge, sinove i kćeri na vaš račun, dok su vaši možda gladni. Ako još nisu, uz njihovu politiku - bit će.

Bili vaši svjetonazori lijevi ili desni, konzervativni ili liberalni, nemojte biti naivni i misliti da itko od njih vaš svjetonazor dijeli i zastupa. Što su "nacionalisti" napravili za naciju imate priliku vidjeti pogledom na imena banaka i telekoma u Hrvatskoj. Što su "socijaldemokrati" napravili za socijaldemokraciju, imate priliku vidjeti pogledom u svoj novčanik.

Ovo je sustav kojem se treba i može oduzeti svaki legitimitet: neizlaženjem na izbore, za početak. Potom i građanskim neposluhom. Kad izlaznost na izbore bude 15, 10 ili 5 posto, nitko od njih neće se moći pozivati na legitimitet koji im je narod dao. Neće svoje, za Hrvatsku pogubne odluke, s tv ekrana bahato pravdati "povjerenjem koje su im dali glasači".

Vlast bez legitimiteta bit će lakše rušiti kada budu rasprodavali Hrvatsku, uništavali gospodarstvo, zaduživali se na račun vaše djece, a za financiranje svoje.

Neizlaskom na izbore imate priliku poručiti čitavoj korumpiranoj i nekompetentnoj garnituri: ne želimo vas i rušit ćemo vas. Jedne po jedne. Sve dok ne počnete raditi u interesu Hrvatske, a ne svom vlastitom.

Ove nedjelje pozovite mamu na ručak, izvedite djecu u šetnju, odvedite curu u kino. Napravite nešto za sebe i sebi bližnje, jer ova uhljebljena bagra za vas nikad neće napraviti ništa.

Vaše vrijeme vrijedi i vaš glas vrijedi. Nemojte ih trošiti na ljude koji ne vrijede ništa.

Matija Babić
matija.babic@gmail.com

Pročitajte više