"Ne želim sjediti na dvije stolice!" - Ministar Ostojić se povlači iz Vlade?

Screenshot: HTV

"NIKADA nisam sjedio na dvije stolice"rekao je večeras u emisiji Nulta točka HTV-a ministar zdravlja Rajko Ostojić odgovarajući na pitanje voditelja Mislava Togonala hoće li napustiti ministarsku fotelju u kampanji za gradonačelnika Zagreba. 
 
Večeras je tema Nulte točke bila izbori u Zagrebu, a u studiju su bili kandidati za gradonačelnika Zagreba Rajko Ostojić iz SDP-a, Margarita Mađerić iz HDZ-a, Vladimir Ferdelj kandidat koalicija Hrvatske socijalno-liberalne stanke, Hrvatske seljačke stranke Zelene liste i Nezavisne liste don Ivana Grubišića, laburist Branko Vukšić, nezavisni Zvonimir Golem, kandidat pravaškog bloka Siniša Šukunda te Tatjana Holjevac iz Zagrebačke nezavisne liste. Naravno, u studiju nije bilo i Milana Bandića koji već godinama izbjegava sučeljavanje kandidata. 
 
Ministar Ostojić više je puta rekao da njegova kandidatura nije presedan, no eventualni datum svog odlaska s ministarskog mjesta nije rekao.
 
"Bit će te obaviješteni na vrijeme" rekao je Ostojić koji je večeras promijenio svoju strategiju pa je umjesto izjave da svi kandidati desnice idu na ruku Milanu Bandiću danas izrazio zadovoljstvo brojnošću hrvatske desnice na izborima za gradonačelnika Zagreba. 
 
"Ako bi netko trebao govoriti o tome da netko namjerno postavlja kandidate kako bi Bandiću omogućio pobjedu to bi trebali biti mi. SDP je povukao svog kandidata, a stavio vas koji lošije stojite na anketama od svog prethodnika", naglasila je Mađerić iz HDZ-a odgovarajući Ostojiću.  
 
Ferdelji je večeras naglasio da ne bi smanjio prirez sve dok je ovakva finacijska situacija u Gradu Zagreb te je sve one koji obećavaju manje prireze optužio za populizam. 

Pročitajte više