Neonacisti urinirali po djeci u berlinskom vlaku

Foto: Hina

DVOJICA neonacista su proteklog vikenda rasistički zlostavljala ženu i njeno dvoje djece u berlinskom gradskom vlaku prije nego što su po njima urinirali, javlja Local.

Žena i dvoje djece starih oko 5 i 15 godina putovali su gradskom željeznicom kad su se oko 9:45 sati navečer u vlak ukrcala dvojica neonacista, navodi Berliner Zeitung.

Muškarci stari 32 i 37 godina su odmah započeli s dobacivanjem rasističkih uvreda obitelji koja je naizgled istočnoeuropskog porijekla.

Prema brojnim svjedocima neonacisti su uzvikivali "Heil Hitler" i obitelji dobacivali druge nacističke slogane uz podizanje desne ruke u zrak.

Nazvavši ženu i djecu "čoporom tražitelja azila", muškarci su navodno rekli "mi smo rasa gospodara, vi niste Arijevci", nakon čega je 32-godišnji Christoph Sch. skinuo hlače i urinirao po obitelji.

Šokirani svjedoci su pozvali policiju koja je dvojicu muškaraca uhitila na sljedećoj postoji dok su žena i djeca ostali u vlaku.

Utvrđeno je da su neonacisti bili pod utjecajem alkohola, a Berliner Zeitung piše da su oni već dobro poznati policiji zbog pljačke, krađe, ozbiljnih tjelesnih povreda, ucjene i sličnog.

Policijski istražitelji su pozvali obitelj da se javi, a protiv muškaraca je pokrenut postupak zbog rasističkog zlostavljanja i fizičke prijetnje.

Pročitajte više