Neprijatelji veterana iz Savske: U Hrvatskoj se 331 osoba izjašnjava Jugoslavenom

Foto: MPS

PREMA posljednjem popisu stanovništva, Jugoslavenima se izjasnilo 0,007 posto stanovništva, odnosno 331 osoba, prenosi N1.

S obzirom na prozivanje jugoslavenstva i Jugoslavena na koje se može naići u medijima zadnjih nekoliko mjeseci, nužno je postaviti pitanje o tome kakvu prijetnju državi i društvu pričinja 331 Jugoslaven.

Najveća koncentracija Jugoslavena je u Gradu Zagrebu, gdje se nalazi njih 86. Na drugome mjestu slijedi Primorsko-goranska županija s 44 Jugoslavena, a na trećemu se smjestila Istarska s 41 Jugoslavenom. Potom slijedi Vukovarsko-srijemska s njih 27, a iza nje Karlovačka u kojoj se zadržao 21 Jugoslaven. U Splitsko-dalmatinskoj županiji ima ih 16, u Osječko-baranjskoj ih je 14, a u Sisačko-moslavačkoj 13.

"1991. protiv Jugoslavije, 2014. protiv Jugoslavena"

Ratni veterani koji su se utaborili u Savskoj skoro od početka prosvjeta drže podignut transparent "1991. protiv Jugoslavije, 2014. protiv Jugoslavena", no veterani pod etiketom Jugoslavena pucaju na trenutačnu Vladu, koju, očigledno, smatraju nedovoljno hrvatskom, osporavajući legitimitet kako različitih ministara, tako i samoga premijera Milanovića.

Davor Domazet Lošo, umirovljeni admiral, prije nekoliko mjeseci nedvosmisleno je ustvrdio da su upravo Jugoslaveni najveći problem u Hrvatskoj, a šef oporbe Tomislav Karamarko govor ni ne započinje ukoliko u njega ne može ubaciti osudu protuhrvatske jugoslavenštine.

I sam ministar uprave Arsen Bauk uključio se u "jugoslavensku polemiku", objavljujući na Facebooku status povodom 25-godišnje gradnje ceste Solin – Klis.

"Jugoslaveni su je započeli, Jugoslaveni je dovršili", napisao je Bauk te time izazvao niz reakcija.

Pročitajte više