Neslužbeni Kaptol: Probudite se! Presudi šestorici iz Herceg Bosne kumovali su i hrvatski političari!

Foto:  Arhiva

U GLASU KONCILA neslužbenom glasilu Kaptola, a kroz pero glavnog urednika Ivana Miklenića  komentirane su dvije nepravomoćne presude Haškoga suda. Naime, Crkva u Hrvata smatra kako je rezime dvije presude da je "agresor jedino Hrvatska!" 
 
"Taj potpuno lažni, netočni prikaz stvarnih događanja - usprkos činjenici da je Hrvatska bila bez vojske, a ostala je i bez oružja za rezerviste koje su komunisti predali JNA (a ima još mnogo drugih činjenica) - nikada se ne bi na Haškom sudu dogodio bez 'kumovanja' nekih političara iz Hrvatske, i to je neizbrisiv i nezaustavljiv razlog za daljnje buđenje hrvatskih građana", smatra Miklenić u uredničkoj kolumni dodajući da nezainteresiranost službene politike u Hrvatskoj za optužnicu protiv šestorice Hrvata, koja je bila neraskidivi dio optužbe i protiv hrvatskoga državnoga vrha, očituje ne samo upletenost važnih političara iz Hrvatske nego i njihovu potrebu i doprinos da se Hrvatskoj nanese pravna i moralna, a u konačnici vjerojatno i materijalna šteta. 
 
Trenutak nije slučajan jer se Hrvatska budi!?
 
Crkva smatra kako neki ovu presudu iz Haaga koriste za žestoku antihrvatsku kampanju i žestoko razaranje hrvatskih nacionalnih interesa. Štoviše smatraju kako trenutak nije slučajan. 
 
"Dogodio se u pravo vrijeme, u vrijeme sve snažnijeg buđenja dobronamjerne i demokratski orijentirane većine, i što će antihrvatska propaganda biti jača, to će se više ubrzavati osvješćivanje sve širih krugova. Proces oslobođenja baš uz takve poteze političara i glavne struje javnoga mnijenja u Hrvatskoj nitko više ne može zaustaviti", smatra Miklenić 

Pročitajte više