Nestao: Buriću određen pritvor, ali kasno

Ilustracija: Google maps

SPLITSKA policija već danima traži Tonča Burića, koji je prošlog tjedna priveden radi napada na dvojicu Splićana. Dežurna zamjenica nije tražila pritvor tako da je Burić nakon ispitivanja pušten. Istražni zatvor zatražen je tek naknadno i nakon što je prijedlog prihvatio sud, policija je obaviještena da moraju pronaći Burića. Sada ga, očekivano, nema.

Tehnički problemi

Dežurna zamjenica imala je navodno neočekivane tehničke probleme sa ispisom kaznene evidencije Tonča Burića pa nije tražila pritvaranje. Izgovor je neuvjerljiv jer je Burić u Splitu poznat po incidentnom ponašanju. 2009. godine tražili su ga radi napada na jednog mladića na Bačvicama. Nakon mjesec dana Burić se pojavio, ali je u međuvremenu oštećeni promijenio iskaz i nije ga više teretio. U to doba branio ga je odvjetnik Evelin Tonković, danas zamjenik ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Kao 18-godišnjak 1998. godine pucao je u diskoteci Up & Down u kojoj je kao redar zamjenjivao starijeg brata Dražena. Ranio je Sandra Fredotovića, a postupak je zaključen tek 2011. godine uvjetnom kaznom s rokom kušnje od pet godina koji je još uvijek aktualan.

Nema ni Teklića

Uz Burića, policija traži i Nandi Teklića, sina pokojnog Kerumovog savjetnika Bare Teklića. I njega sumnjiče za napad i ozljeđivanje dvojice Splićana. Prvi je napadnut u kafiću Best i spremljen u bolnicu sa osobito teškim ozljedama, frakturom lubanje i krvarenjem na mozgu. Drugi je, pak, napadnut kod hotela President i poslovnog prostora Bare Teklića u Starčevićevoj ulici.

Pročitajte više