Nevolje na Braču: Policija evakuirala stečajnu upraviteljicu Jadrankamena

U BRAČKOM Jadrankamenu opet problemi. Danas su radnici stečajnoj upraviteljici Anči Bašić blokirali prilaz upravnoj zgradi u Pučišćima. I ne samo to. Nisu joj dali da odveze automobil, službenu Kiu Sorento. Stečajnu upraviteljicu iz radničke blokade izvukao je šef bračke policije.

Osim upraviteljice, s policajcima je put Supetra otišao i jedan od radnika, koji je svojim vozilom blokirao ulaz u upravnu zgradu. Navodno je priveden, već je dragovoljno pošao na razgovor.

Drpić: Jadrankamen žele ugasiti kako bi Orešar i načelnik Kaštelan prodali terene Rusima

Prije mjesec dana, stečajna upraviteljica dočekana je cvijećem, danas neka sasvim druga slika. Tonči Drpić, vođa radnika Jadrankamena, objasnio nam je što se dogodilo.

"Nismo joj dali da uđe u upravnu zgradu, jer stečajna upraviteljica pogoduje kriminalu. Nije pokrenula proizvodnju, već nam je podijelila otkaze. Žele nas likvidirati kako bi Bruno Orešar i načelnik Marino Kaštelan zaradili na preprodaji zemljišta. Uzeli su ga po jedan euro kvadrat, a prodat će ga Rusima po 200 eura za kvadrat. I tu leži cijeli problem. Nismo dopustili stečajnoj upraviteljici da odveze automobil, jer je riječ o službenom vozilu", pojasnio je Drpić.

Čačić obećao, a ništa se još nije dogodilo...

Da se njega pita, rješenje za Jadrankamen našlo bi se u svega koji sat. Premda je potpredsjednik Radimir Čačić vrlo optimistično prije mjesec dana najavljivao izlaz iz problema, to se do danas nije dogodilo, a veliko je pitanje i hoće li. Obećanja prvog potpredsjednika Vlade su jedno, a realna situacija nešto sasvim drugo.

Tenzije u Pučišćima ne smiruju se mjesecima. Državno odvjetništvo vodi nekoliko postupaka protiv Bruna Orešara, posljednja policijska prijava odnosila se na 24 milijuna kuna izvučenih na nekakvu bugarsku tvrtku...

Stečajni upravitelj jedino uz 100 policajaca ulazi u Upravnu zgradu Jadrankamena

Sada je sasvim jasno da stečajni upravitelj, u slučaju da ne odgovara Drpiću i društvu, može u upravnu zgradu Jadrankamena jedino uz jake policijske snage.

Ministar Ranko Ostojić odustao je, međutim, od nove invazije Brača, koja je sa stanovišta Trgovačkog suda ipak bila uspješna, jer je bivši stečajni upravitelj Ivo Bučan ipak uspio u onome što je kolegici Bašić bilo nemoguće. No, prizor stotinu interventnih policajaca bio je u širem političkom kontekstu ipak malo teže probavljiv pa se od nove demonstracije sile odustalo. Samo je ostalo nejasno kako će sad stečajna upraviteljica nastaviti raditi. Možda kao i Bučan da ostavku...

Pročitajte više