Ni ove godine nećemo imati bijeli Božić

Foto: Index

NAKON uglavnom sunčane i iznadprosječno tople prve polovice prosinca, svi se pomalo pitamo hoće li nas "proljetno-zimski" ambijent dočekati i na blagdansko jutro u nadolazećem tjednu. Prema prognozama portala Crometeo, iako se ona uvijek može promijeniti za koju nijansu, ovaj Božić nećemo se "valjati" u snijegu.

Većinu idućih dana pratit će nas stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Za vikend može prolazno biti malo kiše, u planinama čak i vrlo kratkotrajnog i slabog snijega. Bura će u nedjelju sniziti temperature zraka, pa ćemo od ponedjeljka imati sunčano vrijeme s prohladnim noćima, ali i ugodnim dnevnim temperaturama. Uz obalu se tako sutra očekuje svježih 11 do 14 stupnjeva Celzijevih, a u Zagori koji stupanj niže.

U Zagrebu su cijeli vikend slične temperature, oko 11 stupnjeva Celzijevih, te sunčano uz malo oblaka, a samo sutra tijekom noći možda padne malo kiše.

Badnjak se u cijeloj zemlji dočekuje sunčan i bez značajnog vjetra, a slično će biti i na prvi dan Božića.

Topao Božić?


Prema današnjim prognostičkim materijalima, u cijelom prvom dijelu sljedećeg tjedna bit će stabilno. U početku će noći i jutra biti prohladna, a dani ugodni i topli. Dodatno zatopljenje moglo bi nastupiti prema Božiću. Nije nikakvo čudo da u Dalmaciji opet ne doživimo “bijeli” Božić, no izgleda da zimskog ambijenta neće biti čak ni u najvišem gorju, piše Crometeo.

Pročitajte više