Nikolić optužuje Tadića za krađu pola milijuna glasova: "Ovog puta ne damo kozi da čuva kupus"

U SRBIJI se zahuktava kampanja uoči drugog kruga glasovanja za predsjednika države koji će se održati 20. svibnja. Kandidat Napredne stranke Tomislav Nikolić optužio je svog protukandidata, aktualnog predsjednika Borisa Tadića, za krađu 500.000 glasova.

"Ozbiljno razmišljam o tome da se okupimo u Beogradu dan uoči izbora i da pokažemo toj bandi da to nećemo trpjeti"

"Srpska napredna stranka podnijela je kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog izborne krađe", izjavio je u Kruševcu predsjednički kandidat te stranke Tomislav Nikolić koji tvrdi da za to ima dokaze. "Neću se smiriti dok ovo ne istražimo", rekao je Nikolić.

"Ozbiljno razmišljam o tome da se okupimo u Beogradu dan uoči izbora i da pokažemo toj bandi da to nećemo trpjeti, da smo puno ponosniji, čestitiji i pošteniji nego što oni misle o nama. I da ovog puta ne damo kozi da čuva kupus", rekao je Nikolić i najavio da će njegovi ljudi brojiti glasove i onda objaviti točan rezultat. "Ako oni objave drukčiji, ući ćemo u velike sukobe", poručio je Nikolić.

Tadić zabrinut zbog oživljavanja agresije i prijetnji nasiljem

Predsjednički kandidat Boris Tadić izrazio je zabrinutost zbog oživljavanja agresije i prijetnji nasiljem na srpskoj političkoj sceni, upozorivši da takvo ponašanje njegovih političkih konkurenata ugrožava sliku o Srbiji kao stabilnoj državi, a time i strane investicije. "Prijetnje nasiljem i demonstracijama, koje mogu ugroziti živote građana su neodgovorna politika", naglasio je Tadić.

"Bilo bi vrlo opasno kad bi se priča o neregularnosti koristila za destabilizaciju zemlje. To nije odgovorno ponašanje. Imamo uobičajen, po europskim standardima izborni proces, čemu svjedoče svi koji promatraju izbore", zaključio je Tadić.

Pročitajte više