Nima Splita do Splita: Kerum ostao bez kafića, Baldasar bez kvoruma

Foto: Mario Todorić / Cropix

BURAN dan u Splitu. Bivši gradonačelnik Željko Kerum ostao je bez kafića na Zapadnoj obali, a njegov nasljednik u Banovini bez kvoruma.

Kerumove kafiće preuzeo je poduzetni Goran Kačunić, koji je tako postao monopolist na Zapadnoj obali, jer će svome F-marine sada pridodati i još dva lokala koja je vrlo neuspješno vodio brat Fani Horvat. Kafići su se dijelili početkom godine na natječaju koji je raspisao Grad Split, odnosno, Kerum. Nije bilo previše konkurenata, prvenstveno zbog visoke cijene najma, na što se požalio i sam Kerum. 

Kačunić je sa svojim F-marine na Zapadnoj obali vrlo zadovoljan, a velike planove ima i s bivšim Kerumovim objektima.

HGS podržao SDP za agenciju, no za nova radna mjesta u Banovini nisu htjeli dignuti ruku

Bivši gradonačelnik danas se ponovno pojavio u Banovini na sjednici Gradskog vijeća, ali nije se predugo zadržao. Bitnije je od svega što je HGS dao ruke SDP-u i podržao osnivanje nove gradske tvrtke, odnosno, agencije za turizam, no nije preustroj gradske uprave koji donosi nove službe i nova radna mjesta.

Očito je da gradonačelnik Baldasar još uvijek nije našao magičnu kombinaciju da uvjeri Kerumove vijećnike u neophodnost preustroja pa su mu okrenuli leđa. I ne samo oni.

Ova sjednica Gradskog vijeća pokazala je, naime, ponovno da će Baldasar imati vrlo velike muke kada mu dođe proračun na glasanje koncem godine. Naime, i druga sjednica GV-a u novom sazivu završila je neslavno gubitkom kvoruma, što Baldasaru polako prelazi u tradiciju, a HDZ-u omogućava slobodnu igru. Kada oni izađu, sjednica je gotova. Dogodilo se danas tako, isto je bilo i na prvoj sjednici kada je Petar Škorić poveo svoje van vijećnice zbog prijepora oko Zapadne obale. Baldasaru danas nije pomogao čak ni kratki dnevni red sa svega 12 točaka.

A da Baldasar umjesto sendviča ponudi nešto kuhano?

Kao i prije mjesec dana, Baldasara su kvoruma koštale upražnjene fotelje s njegove strane. Opet nije bilo Igora Boraske. U Koreji je. Ranko Milić s liste Marijane Puljak također je bio odsutan, a za posebnu dramu pobrinuo se don Ivan Grubišić. Nestao je poslije ručka, onda se vratio na poziv SDP-a, ali već je bilo prekasno. HDZ je otišao, kvoruma nije više bilo.

Baldasar je unatoč lošem iskustvu s prve sjednice ostao dosljedan pa je vijećnike opet ponudio sendvičima. Ne bi možda bilo loše, čisto da oproba sreću, opet se vratiti na nešto kuhano. Sve i ako ručak bude nešto skuplji, možda se dogodi čudo i sjednica završi regularno. Vidjet ćemo što će biti već idući tjedan. 

 

 

Pročitajte više