Ninoslav Pavić mnogo godina kasnije: Na "Malo vitra" došao sam slučajno i bilo mi je malo neugodno!

Foto: Index

"NE ZNAM koji je brod bio, ali pozvao me preko tajnice da dođem. Ljetovao sam u blizini. Doslovce sam u kupaćim gaćama došao na brod, bilo mi je malo neugodno jer tamo je bio i ministar Biškupić i jedan istaknuti dužnosnik EU. Za ta dva sata Sanader je većinu vremena proveo razgovarajući na dva mobitela s raznim europskim premijerima.", rekao je kontroverzni vlasnik EPH Ninoslav Pavić u razgovoru za Novinar odgovarajući na pitanje je li ljetovao s bivšim premijerom Ivom Sanaderom te kako se našao na jahti Malo vitra. 
 
Ni Pavić nije znao za Fimi mediu 
 
Pavić danas tvrdi da sa Sanaderom nije bio u lošim odnosima, ali nikada u bliskim. Čelnik EPH izdanja tvrdi i kako se nije znalo o srazmjerima kriminala Ive Sanadera, a slično kao i svjedoci obrane u slučaju Ive Sanadera tvrdi da nije znao za Fimi mediu.  
 
"Ne, nije se znalo. Da smo to znali, rado bismo objavili, uostalom kao i sve duge novine. Prvi glas mi je bio o Fimi mediji. Čak su nas u jednim novinama optužili da smo mi u to upetljani. Objavljeno je da smo preko Fimi medije prihodovali 26 milijuna kuna. Prvi put sam čuo za tu agenciju, pa sam provjerio. Naš ukupni višegodišnji promet s njima bio je 800.000 kuna. A oni su obrtali stotine milijuna. Toliko o provjerenim informacijama", tvrdi Pavić za Novinar dodajući da je Sanader imao simpatije većine medija u Hrvatskoj u prvom mandatu. 
 
Ispravno smo podržavali Sanadera
 
Naime u prvom mandatu Sanader je, tvrdi Pavić, demokratizirao rigidni HDZ, poboljšao suradnju s
Europskom Unijom i dinamizirao pregovore. 
 
"Mediji nisu pogriješili kad su podržavali takvu politiku. Uostalom, sjetite se početka mandata Jadranke Kosor i njezina rejtinga. Narod, kao i mediji, ima pravo na nadu. Kasnije su se stvari izrodile. Može se reći da su kraj prvog Sanaderova mandata i cijeli drugi mandat bili problematični. To su medij u Hrvatskoj, a najviše Jutarnji list, ispravno ocijenili", zaključuje Pavić. 

Pročitajte više