Ništa od dogovora sindikata i poslodavca oko viška radnika u Liburnia Riviera Hotelima

Foto: Liburnia.biz

NIJE postignut nikakav dogovor na sastanku poslodavca iz Liburnia Riviera Hotela d.d. (LRH), predstavnika većinskog Sindikata Istre i Kvarnera (SIK), Samostalnog sindikata turizma i usluga (STUH) te Radničkog vijeća.

LRH ne odstupa od programa zbrinjavanja 87 radnika, što, budući da nema plana prekvalifikacije, znači otkaz za sve iz programa, izjavila je večeras Hini voditeljica kvarnerskog ureda SIK-a Marina Cvitić.

Cvitić je nakon sastanka u telefonskoj izjavi Hini kazala kako LRH, koji je u većinskom vlasništvu SN Holdinga, dobro posluje, povećao je profit te nije u financijskim teškoćama zbog kojih bi tvrtka trebala otpuštati zaposlene.

Čini se da je riječ o gladi vlasnika za još većom dobiti, naglasila je sindikalistica Cvitić, dodavši kako očito nije bilo dovoljno to što je broj zaposlenih od ulaska SN Holdinga u LRH prepolovljen.

Cvitić je rekla i da je zabrinjavajuće to što se Grad Opatija i gradonačelnik Ivo Dujmić još nisu očitovali o namjerama poslodavca u LRH, istaknuvši kako bi se gradska uprava trebala očitovati i u slučaju da nije suvlasnik LRH, a jest.

U LRH su sada zaposlene 404 osobe, a po riječima Cvitić, do kraja mjeseca sporazumno odlazi oko 80 ljudi. Također prema programu zbrinjavanja o kojem se danas raspravljalo, iz te hotelske tvrtke trebalo bi otići još 87 ljudi.

Pročitajte više