Njena prijateljica moli za pomoć: Život Darije Šimunov ovisi o liječenju i operaciji u Grazu

Foto: Facebook

PRIJATELJICA 29-godišnje Darije Šimunov putem Facebooka je zatražila pomoć građana kako bi joj spasila život.

Liječnici su 2006. godine pogriješili i dijagnosticirali multiplu sklerozu kod Darije Šimunov iako je mlada žena tada oboljela od neuroborelioze zbog koje njezin bubreg ne funkcionira kako treba. Darija je zatim 2009. godine pala, ozlijedila kralježnicu i od tada je nepokretna, na operaciju je tom prilikom čekala osam mjeseci. "Da, mladu curu od 24 godine su operirali 8 mjeseci nakon pada, nevjerojatno, znam," dodaje prijateljica.

Hrvatski liječnici u klinici Rebro su mladu ženu "otpisali", no liječnički konzilij u klinici Ragnitz u Grazu je nakon pregleda dokumentacije ocijenio da za Dariju ima nade koja košta 20 tisuća eura.

Austrijski stručnjaci su spremni napraviti kompletnu dijagnostiku i ugraditi stentove u bubrežne kanale kako bi spriječili zatajenje zdravog bubrega koji Dariju drži na životu. Operacija, zajedno s dijagnostikom i boravkom u Grazu, dakle, košta 20,000 eura.

Darija je izuzetna žena koja je završila komparativnu književnost i povijest umjetnosti s prosječnom ocjenom 4,8, a njezina obitelj nije u mogućnosti platiti liječenje zbog čega traži pomoć javnosti. "Objavu za ovo ne bih pitala bezveze, ovo je jedna izuzetna osoba, cura koja je u kolicima išla na zadnje ispite na faksu i na koncu, unatoč svemu, imala prosjek 4,8.," napisala je njena prijateljica.

Ukoliko ste u mogućnost pomoći Dariji i tako joj osigurati koliko-toliko normalan život to možete učiniti uplatom na sljedeći račun:

Darija Šimunov
IBAN: HR3424840083211151757
(RBA)

Dariju možete kontaktirati putem maila: darija.simunov@gmail.com

Pročitajte više