Nova prijava za vlasnika propale Credo banke: Vuković izvukao milijun kuna iz Alkoma

Ilustracija: Arhiva

SPLITSKA policija podnijela je još jednu prijavu protiv Mirka Vukovića, vlasnika propale Credo banke i građevinske tvrtke Alkom. Prije koji mjesec Vuković je zajedno s financijskim direktorom Alkoma Zoranom Mandacom prijavljen za štetu u Credo banci od 9 milijuna kuna. Radilo se o potraživanju Alkoma prodanom banci. Kasnije su ga naplatili u Alkomu te zadržali sredstva umjesto da ih proslijede banci. 

Sada policija sumnjiči Vukovića i Mandaca da su iz Alkoma izvukli milijun kuna, čime su oštetili tvrtku, odnosno vjerovnike jer je Alkom završio u stečaju. Vuković se sumnjiči i da je nezakonito smanjio imovinu Alkoma za tri milijuna kuna zaključivši više ugovora o prijeboju i cesiji premda nije smio jer je firma bila u blokadi te je već bio pokrenut prijedlog za stečajni postupak.

Ove prijave nisu iznenađenje jer su početkom godine Vuković, drugi vlasnik banke Boris Barać, njihovi sinovi i predsjednik Uprave Šime Luketin optuženi za izvlačenje 300 milijuna kuna iz Credo banke koja je završila u likvidaciji.

Pročitajte više