Nova runda pregovora: Srbija spremna na kompromis s Kosovom o pravosuđu, policiji i obrazovanju

Foto: AFP

POVODOM današnjeg nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Bruxellesu državni vrh Srbije sinoć je odlučio da ostaje pri konceptu zajednice srpskih općina. Nakon dvosatnog sastanka u rezidenciji Predsjednika Srbije na Dedinju, savjetnik predsjednika Marko Đurić je izjavio da je analiziran dosadašnji dijalog i naglasio da je Srbija spremna pregovarati o svemu, uključujući pravosuđe, policiju i obrazovanje.

Đurić je poručio da Srbija očekuje od Bruxellesa da ostane nepristran i da će dati pečat “potičući konstruktivnost kod strane koja je dosad pokazala daleko manje spremnosti da izađe u susret rješenju koje bi zadovoljilo obje strane”.

Sastanku su, uz predsjednika Tomislava Nikolića, prisustvovali premijer Ivica Dačić, vicepremijer i ministar obrane Aleksandar Vučić, ministar za europske integracije Suzana Grubješić, šef Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin i savjetnik predsjednika Marko Đurić.

Državni vrh Srbije se, kako su prenijeli beogradski mediji, okupio radi završnih konzultacija uoči šeste rudne razgovora premijera Srbije Ivice Dačića s predsjednikom kosovske vlade Hashimom Tachijem danas u Bruxellesu.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata.

Pročitajte više