Novi Papa vraća vjeru u Crkvu!

Foto: Screenshot

JEDAN od gorućih problema skandalima potresene rimokatoličke crkve posljednjih godina bilo je i veliko osipanje broja vjernika. S izborom novog pape, Franje, čini se da bi se to moglo promijeniti. Novog Papu uz vjernike katolike simpatiziraju i pripadnici drugih religija, ateisti, agnostici. A, sudeći prema anketama, među katoličkim pukom Franjo svojom simpatičnošću, blagošću i skromnošću "vraća vjeru u Crkvu".

Talijanski katolički tjednik Famiglia Cristiana objavio je rezultate Demopolis istraživanja javnog mijenja prema kojima je povjerenje Talijana u Crkvu sa 47 posto u prosincu 2012. godine nakon izbora i prvih poteza novog Pape naraslo na 62 posto.

Od 83 posto ispitanika koji su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim postupcima i obraćanjima novog Pape njih 95 posto su katolici, a 61 posto nisu. Prema rezultatima ankete, 58 posto ispitanika vjeruje kako je reformacija Crkve pod njegovim vodstvom moguća, 72 posto dirnula su prva Papina obraćanja, a 67 posto ispitanika oduševio je svojom jednostavnošću, spontanošću i korištenjem riječi i jezika bliskih "običnim ljudima" umjesto dubokoumnih filozofskih govorancija.

Pročitajte više