Novi izraelski veleposlanik u UN-u misli da Palestinci ne postoje

Screenshot: YouTube

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu danas je najavio imenovanje aktualnog ministra za znanost, tehnologiju i svemir Dannyja Danona na mjesto veleposlanika u Ujedinjenim narodima, javlja Jerusalem Post.

"Danon se složio prihvatiti ozbiljan izazov koji sam mu predložio. Ujedinjeni narodi su sada važan forum i ja sam siguran da će Danny u punoj snazi predstavljati istinu u međunarodnoj areni," rekao je Netanyahu.

Danon se zahvalio na imenovanju i prilici da zastupa interese Izraela tijekom "izazovnog razdoblja".

"Ja ću učiniti sve da promaknem izraelsku pravednu poziciju," rekao je.

Cionistička unija je na imenovanje reagirala riječima: "Houston, mi imamo problem," referirajući se na aktualnu dužnost Danona.

"Imenovanje svemirskog ministra Danona kao veleposlanika u UN-u je još jedan čavao u lijesu koji Bibi priprema za vanjske odnose. Premijer traži posao za članove svoje stranke umjesto da imenuje stratega kakav treba Izraelu," navodi priopćenje stranke.

> Netanyahu formirao najradikalniju vladu u povijesti Izraela

I lider opozicije Isaac Herzog drži da će Danonova gledišta Izrael odvesti u međunarodnu izolaciju, a imenovanje naziva "ciničnim potezom" političara sa skučenim pogledom na svijet.

Danon je poznat po militarizmu i oštrom protivljenju palestinskoj državi, on je u prošlosti rekao kako ne vjeruje da Palestinci postoje i tražio snažnu izraelsku ofenzivu u Pojasu Gaze.

Budućeg izraelskog veleposlanika u UN-u ponajbolje je opisao Erel Margalit iz Cionističke unije, rekavši da je on "desničarski ekstremist s diplomatskom osjetljivošću pitbulla".

Pročitajte više