Novi najbogatiji čovjek Azije: U jednom mjesecu zaradio 3.5 milijardi dolara!

Screenshot: YouTube

PREMA najnovijim podacima Bloomberga, kockarski tajkun Lui Che-Woo, novi je najbogatiji čovjek Azije. Che-Woo je na najnovijoj listi pretekao hongkonškog multimilijardera Li Ka-Shinga.

Lui Che-Woo predsjednik je kasino grupacije "Galaxy Entertainment", a samo ovog mjeseca uvećao je svoje bogatstvo za nevjerojatnih 3.5 milijardi dolara na ukupno 29.6 milijardi dolara. Time je na Bloombergovoj listi milijardera za "samo" 100 milijuna dolara pretekao Li Ka-Shinga.

Obitelj trenutno najbogatijeg čovjeka u Aziji pobjegla je 1934. godine iz ratom razorene Kine u Hong Kong gdje je Lui već s 13 godina počeo zarađivati novac od prodaje hrane na ulici.

Najplodonosnije razdoblje za Luija bilo je nakon Drugog svjetskog rata kada je grad uvezao građansku opremu koje su američke snage ostavile na Okinawi. On je strojeve i opremu uvezao u Hong Kong, koji se tada obnavljao i razvijao, te je počeo zarađivati bogatstvo.

84-godišnji Lui je 2002. godine ušao u kockarsko tržište Macaua, gdje je čak četrdeset godina monopol držao hongkonški mogul Stanley Ho.

Kompanija Galaxy, jedna je od šest kompanija koje imaju dozvole za upravljanje kasinima u Macauu, najvećem svjetskom kockarskom centru koji je 1999. godine vraćen Kini i koji ostaje jedini kineski grad u kojem je kockanje dozvoljeno. Prihodi Macaua su od kockanja prošle godine skočili za 18.6 posto na rekordnih 45 milijardi dolara.

Pročitajte više