Novi sukob u Prometovom autobusu: Vozač udario 16-godišnjaka jer je kamenom razbio prozor?!

Foto: split-promet.hr

NOVI incident u Prometovom autobusu zabilježen je jučer popodne u Omišu na predjelu Brzet. Vozač je iz autobusa izbacio dvojicu 16-godišnjaka jer nisu imali htjeli platiti kartu. Jedan je u gnjevu kamenom razbio prozor pa ga je vozač, navodi policija, udario. 16-godišnjaku su u bolnici ustanovljene lakše ozljede.

Policija istražuje događaj, o svemu će izvijestiti Centar za socijalnu skrb i Državno odvjetništvo za mladež. Vozač, inače, tvrdi da nije bilo udaranja, već da je samo zadržao 16-godišnjaka do dolaska policije.

Direktor Prometa: Sve ćemo ispitati, no naši djelatnici svakodnevno su izloženi neugodnostima

Ovo je u kratko vrijeme već drugi ozbiljan incident u autobusima Prometa. Prije dva dana, naime, Slobodnoj Dalmaciji javila se čitateljica užasnuta s prizorima nasilja u autobusu koji je prometovao središtem Splita. Kontrolor je navodno nasrnuo na putnika koji mu je "odbrusio" i izudarao ga.

Uprava Prometa zna za incident, no splitska policija nije do danas uspjela ući u trag napadnutom putniku. Ništa o ozlijeđenom nije poznato ni djelatnicima Hitne pomoći koji takve slučajeve redovito prijavljuju policiji.

Direktor Prometa Držislav Brčić kaže da će sve podrobno ispitati tijekom idućeg tjedna. Žali se kako su njihovi zaposlenici svakodnevno izloženi neugodnostima.

Pročitajte više