Novi udar na medijsko carstvo Ruperta Murdocha: Sky News priznao hakiranje e-mailova

SKY NEWS je priznao da je u dva navrata ilegalno hakirao e-mailove javnih osoba; Johna Darwina, muškarca koji je lažirao svoju smrt i njegove supruge Anne te muškarca osumnjičenog za pedofiliju, javlja CNN.

Glasnogovornik Sky Newsa izjavio je da je policija cijelo vrijeme znala da su e-mailovi, koje je proslijedila istražiteljima koji su radili na slučaju Darwinove "smrti", u posjed popularne televizijske postaje došli nelegalnim putem. Kako objašnjavaju iz postaje, hakiranje je bilo u "interesu javnosti" i ne vide ništa loše u tome.

"Sky News je potpuno predan djelovanju po svim standardima novinarske etike. Stojimo iza svojih odluka i smatramo da su donesene u javnom interesu i da su samim time u potpunosti opravdane", stoji u priopćenju Sky Newsa.

Od lažne smrti pokupila pola milijuna

John Darwin "nestao" je nakon odlaska na izlet kanuom u ožujku 2002. godine. Njegova supruga Anne pokupila je 500.000 dolara od osiguranja nakon njegove "smrti", dok se on skrivao u njihovom prijašnjem domu. Čak su i njegova dvojica sinova mislili da im je otac mrtav. Par je proglašen krivim za prijevaru 2008. godine.

Tadašnji direktor Sky Newsa Simon Cole dopustio je dopisniku Gerardu Tubbu hakiranje Darwinovih e-mailova. Tubb je otkrio da je svjedočenje Darwinove supruge, koja je tvrdila kako ju je on natjerao na prijevaru, lažno i da je ona svojevoljno pristala na sudjelovanje u provedbi njegovog plana.

Pročitajte više