Novinarka Škaričić u Dnevniku 3 otkrila imena hrvatskih liječnika iz afere Pfizer

GOSTUJUĆI u emisiji HTV-a Dnevnik 3, novinarka Nataša Škaričić, koja je o aferi Pfizer prva vrlo detaljno pisala još 2004. godine, spomenula je četvero hrvatskih liječnika koji se dovode u vezu s tom aferom. Riječ je o Miroslavu Dumiću, Igoru Francetiću, Daliboru Krpanu i Slobodanu Vukičeviću koji se dovode u vezu s aferom Pfizer.

"Riječ je zapravo o spornim ugovorima koje je zapravo otkrila sama hrvatska podružnica Pfizera te prijavila svojoj središnjici", naglasila je Škaričić dodajući kako je jedan od ugovora bio vezan za Dumića i Francetića s klinike Rebro, Krpana iz bolnice Sveti Duh kao i poznatog Slobodana Vukičevića.

Vukićević je navodno radio kliničko ispitivanje lijeka za osteoporozu za Pfizer, a novac nije išao bolnici Sveti Duh ili nekoj hrvatskoj ustanovi već na račun "Vukičevićevog privatnog društva".  Odgovarajući na upit voditelja Dnevnika Škaričić kaže kako aktualnog ministra zdravlja Rajka Ostojića ne može povezati Pfizerom jer je on radio za Roche ali... 

"Ostojićev bliski suradnik doktor Giljević koji je sadašnji ravnatelj KBC-a Zagreb surađivao je pak s Pfizerom također na lijeku za osteoporozu", rekla je Škaričić u Dnevniku 3.

Također ova novinarka je upozorila kako se o aferi puno više znalo i to u detalje još 2004. godine, no nikada nije bilo volje da se ta afera raščisti. Upravo stoga i smiješno zvuči najava DORH-a kako će nakon nagodbe Pfizera u SAD-u ispitati cijeli slučaj. 

"Čini se kako su Ministarstvo zdravstva i DORH svjesno zataškali ovaj slučaj", rekla je Škaričić dodajući kako ne vjeruje u pravičnost hrvatskog pravosuđa u ovom slučaju.

Pročitajte više