Novo suđenje, ista kazna: Kristijan Stojanović ponovno izbjegao zatvor

Ilustracija: Arhiva

I U NOVOM suđenju na splitskom Općinskom sudu Kristijanu Stojanoviću Kikiju za razbijanje stakla u Drugoj policijskoj postaji, pala je ista presuda. Tri mjeseca zatvora zamijenjena su s 30 dana rada za opće dobro.

Sutkinja Marina Boko uvjerena je da bi zatvaranje bilo kontraproduktivno te je odlučila dati još jednu šansu Stojanoviću, koji je u posljednjih nekoliko godina osuđen na četiri uvjetne kazne, a prije toga i na višegodišnje zatvorske zbog dilanja heroina i pokušaja ubojstva.

Htio pred suca krvave glave pa razbio staklo

Stojanović je, inače, razbio staklo glavom ljutit što mu policajac nije htio olabaviti lisičine. Nije htio da mu pruže liječničku pomoć jer je pred istražnog suca htio izaći krvave glave.

Već je prva presuda sutkinje Boko naišla na brojna negodovanja zbog Kikijeve kriminalne prošlosti, ali i sadašnjosti. Ne samo da je osuđen za najteža kaznena djela, u tijeku je i istraga za ubojstvo Ive Stipetića na Klisu, a dignuta je i optužnica za pokušaj ubojstva Lea Paurevića.

Suđenje za razbijanje stakla se ponavljalo jer Stojanović nije imao branitelja, a morao ga je imati jer je bio pritvoren. Izvjesno je da će Općinsko državno odvjetništvo u Splitu uložiti žalbu na ovakvu presudu.

 

Pročitajte više