Obama: Marihuana nije opasnija od alkohola!

Foto: Pete Souza/White House

PREDSJEDNIK SAD-a Barack Obama izjavio je da marihuana nije opasnija od alkohola "u smislu utjecaja na pojedinca", javlja New Yorker.

"Kao što već svi znaju, pušio sam marihuanu u mladosti i smatram ju lošom navikom i porokom, ne mnogo različitim od cigareta koje sam također pušio većinu svog života. Ne smatram da je marihuana opasnija od alkohola", rekao je Obama.

Predsjednik smatra da je pušenje marihuane "loša ideja, gubljenje vremena koje nije pretjerano zdravo" te da to nikad ne bi preporučio svojim kćerkama.

Nedavno su zakoni o legalizaciji marihuane usvojeni u saveznim državama Colorado i Washington te uskoro stupaju na snagu. Obama smatra važnim da ti zakoni stupe na snagu kako bi se izbjeglo kažnjavanje ljudi dok velik dio stanovništva s vremena na vrijeme krši zakone..

Obamu smeta i nesrazmjeran broj uhićenja maloljetnika zbog uporabe marihuane.

"Klince iz srednje klase ne uhićuju zbog pušenja marihuane, ali se privode siromašni klinci " rekao je Obama i dodao da će djeca iz afroameričkih i latinoameričkih obitelji vjerojatnije nemaju sredstava da zakonski izbjegnu oštrije kazne.

Pročitajte više