Obilježava se Međunarodni dan sestrinstva

Foto: Arhiva

HRVATSKI nacionalni savez sestrinstva (HNSS) obilježit će danas Međunarodni dan sestrinstva u prostorijama Hrvatske komore medicinskih sestara.

HNSS podsjeća kako su medicinske sestre i tehničari uvijek uz svoje pacijente kao oslonac i potpora u najtežim trenutcima pa će, kako se navodi u povodu proslave Međunarodnog dana sestrinstva potpisati donacijski Ugovor te namijeniti sredstva za korisnike Udruge djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji ''Srce''.

Savez podsjeća kako je ovogodišnja poruka Međunarodnog savjeta medicinskih sestara ''Medicinske sestre: Snaga za promjene'' te da je naglasak stavljen na činjenicu da su medicinske sestre vitalni resurs zdravstvene zaštite.

"Nemoguće je, kako navodi HNSS, osigurati zadovoljavajuću kvalitetu zdravstvene zaštite bez adekvatnog broja obrazovanih i radno pripremljenih medicinskih sestara i tehničara.

"Kao najveća skupina zdravstvenih djelatnika u zdravstvu, koji su često najbliži i jedini dostupni zdravstveni radnici među stanovništvom, medicinske sestre imaju veliku odgovornost u poboljšanju i očuvanju zdravlja svakog čovjeka, kao i u doprinosu u ostvarenju razvojnih ciljeva", stoji u priopćenju.

Pročitajte više