Obilježena 24. obljetnica pogibije snimatelja HTV-a Žarka Kaića

Ilustracija: FAH

U OSJEČKOM prigradskom naselju Brijest je obilježena 24. obljetnica pogibije snimatelja Hrvatske televizije Žarka Kaića, koji je 28. kolovoza 1991. godine smrtno stradao na novinarskom zadatku.

Kaić je poginuo snimajući kolonu tenkova tzv. JNA u Brijestu, u trenutku kada je jedan od tenkova rafalnom vatrom zapucao na ekipu HTV-a.

Na mjestu Kaićeve pogibije vijence su položila izaslanstva Hrvatske radio-televizije (HRT), na čelu s glavnim ravnateljem Goranom Radmanom, Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a, grada Osijeka i Mjesnog odbora Brijest.

Spomenici svim poginulim HRT-ovcima?

Radman je podsjetio da je pri nedavnom otkrivanju spomen-obilježja poginulom snimatelju Gordanu Ledereru najavljena inicijativa da se svim djelatnicima HRT-a, koji su poginuli u Domovinskom ratu pri obavljanju svoga posla, iskaže trajno poštovanje postavljanjem spomen obilježja. Kazao je kako se s gradom Osijekom pregovara da se iduće godine Kaiću postavi spomen-obilježje.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako je vrijeme da se dostojanstveno i trajno obilježi sjećanje na žrtvu poginuloga snimatelja, pri čemu će HRT provesti javni natječaj i preuzeti potrebne troškove, a Osijek osigurati lokaciju za postavljanje spomen-obilježja.

Pročitajte više