Obitelj Stephanie Milda osnovala Zakladu za Arnold Chiari malformaciju ACM Stephanie

Foto: Facebook

OBITELJ malene Zadranke Stephanie Milda, koja je svojom hrabrošću i željom za sretnim životom osvojila srca svih stanovnika Hrvatske te su humanitarnom akcijom prikupljena sredstva za njenu operaciju u Chicagu, osnovala je Zakladu za Arnold Chiari malformaciju ACM Stephanie kojoj je cilj pomoći i drugoj bolesnoj djeci.

Tako će ovog četvrtka, 19. prosinca 2013. godine, na konferenciju za novinare koja će se održati s početkom u 13 sati u prostorijama Opće bolnice Zadar - Odjel pedijatrije 1. kat, povodom donacije Zaklade za Arnold Chiari malformaciju ACM Stephanie pedijatriji OB Zadar prema njenim potrebama kao prvi, skroman korak u suradnji ovih dviju institucija, upraviteljica Zaklade ACM Stephanie, Anita Milda, ujedno predstaviti i vizualni identitet ove dugo očekivane Zaklade te ukratko iznijeti plan rada za sljedeću 2014. godinu usvojen od strane zakladnih tijela, kao i dugoročne ciljeve novoosnovane zaklade.

Uz Anitu Milda na konferenciji za medije javnosti će se obratiti dr. Neven Milić, voditelj Odjela pedijatrije te sanacijska upraviteljica bolnice Mirjana Mrčela koji će se osvrnuti na potrebe ove županijske bolnice  u tehnološkoj i ostaloj opremi.

Nakon višemjesečnog birokratskog postupka zakladnici Anita i Ivica Milda krajem studenog dobili su sva potrebna rješenja nadležnih državnih institucija za početak djelovanja Zaklade za Arnold - Chiari malformaciju ACM Stephanie čiji je osnovni cilj doprinos liječenju ove rijetke, teške i u potpunosti neizlječive bolesti prema vrhunskim svjetskim standardima u Hrvatskoj, ali i buduće proširenje djelatnosti na liječenje rijetkih tumornih oboljenja mozga.

Kroz svoj rad namjera Zaklade je stipendiranje mladih liječnika za specijalizaciju u inozemstvu, pomaganje liječnicima pri pribavljanju skupe stručne literature, pomoć i doprinos znanstvenom istraživanju bolesti Chiari malformacije kao takve, pomaganje oboljelima i sufinanciranje operacija vezanih za područje mozga, a povezanih s Chiari malformacijom kao i sudjelovanje u pomoći bolničkim ustanovama u pribavljanju suvremene tehnološke opreme potrebite za područje neurologije, a sve u skladu s odobrenim Statutom i Pravilnikom Zaklade ACM Stephanie.

Valja napomenuti da je Zaklada dosad dobila potporu uglednih stručnjaka poput samog dr. Davida Frima koji je prošle godine operirao malu Stephanie, dr. Krešimira Letinića i dr. Nenada Šestana, uglednih hrvatskih znanstvenika s američkom adresom, odvjetničkog tima Višnja Galešić i Petar Pavković iz Zagreba, a tu su i neke tvrtke koje su se od samog početka djelovanja uključile kao članovi Zaklade.

Pročitajte više