Obrat u slučaju ubojstva britanske studentice: Amanda Knox ubila ju je zbog svađe oko novca?

Screenshot: YouTube

TALIJANSKI sud koji je Amandu Knox i Raffaelea Sollecitoa ponovno proglasio krivima za ubojstvo studentice Meredith Kercher objavio je obrazloženje svoje presude. Knox je osuđena na 28,5 godina zatvora, a Sollecito na 25 godina.

Prema sucima, Knox i njezin bivši dečko Sollecito ubili su Kercher nakon žestoke svađe. Tvrde da je na tijelu ubijene studentice pronađeno više ubodnih rana te da vjeruju da su je i Knox i Sollecito napali noževima, dok ju je Rudy Guede silovao i držao tijekom napada.

Ipak, tvrde da je smrtonosni udarac nožem zadala upravo Amanda Knox. Iako je tužiteljstvo isprva tvrdilo da su troje optuženih i ubijena u nadrogiranom stanju imali seks učetvero, sada su promijenili mišljenje te tvrde da je Kercher ubijena nakon žestoke svađe s Knox oko novca.

Slučaj sada ponovno ide na viši sud, a potvrdi li se i tamo osuđujuća presuda trebao bi biti pokrenut postupak izručenja Amande Knox Italiji, ali se ne očekuje da će do njega i doći.

Podsjetimo, britanska studentica Meredith Kercher zaklana je u vili koju su vlasnici iznajmljivali stranim studentima koji su pohađali tamošnje sveučilište u talijanskom gradu Perugia 2007. godine. Za njeno ubojstvo ranije je osuđen i Rudy Guede, koji odslužuje zatvorsku kaznu od 16 godina zatvora.

Pročitajte više