Očekuje li nas za produženi vikend i sunčano vrijeme?

Foto: DHMZ, Arhiva

U HRVATSKOJ se u četvrtak u većini krajeva očekuje djelomice ili pretežno sunčano vrijeme, a bit će uglavnom suho i malo toplije. Oblačnije će biti u Dalmaciji gdje još mjestimice može biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova.

Vjetar će biti slab, a na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od 10 do 15, na Jadranu između 16 i 20, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 27 Celzijevih stupnjeva.

U većini zemlje u četvrtak će UV-indeks biti visok, osim u Dalmaciji gdje će biti umjeren zbog oblačnijeg vremena.


Meteoalarm nije objavio nikakva upozorenja od toplinskih valova za četvrtak. Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske u četvrtak biti razmjerno povoljne pa će tegobe od kojih su meteoropati patili prethodnih dana polako popuštati. Na južnom Jadranu će još uvijek prevladavati nepovoljan vremenski utjecaj što meteoropatima i kroničnim bolesnicima može uzrokovati tegobe.

U petak će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu doći do prolaznog naoblačenja, ponegdje uz malo kiše. Za vikend se očekuje djelomice ili pretežno sunčano i toplo vrijeme.

Za vikend se i u Zagrebu očekuje sunčanije vrijeme. U nedjelju će se Zagrepčani grijati na 27 Celzijevih stupnjeva.

Lijepo vrijeme poslužit će i one koji za produljeni vikend putuju na more. Nakon nestabilnog vremena u četvrtak, Split u petak i za vikend očekuje sunčano vrijeme s maksimalnom temperaturom do 28 Celzijevih stupnjeva. U Zadru će za vikend također biti sunčano uz ugodnih 24 Celzijeva stupnja. Sunčano i ugodno toplo vrijeme očekuje i Šibenik, Pulu, Makarsku i Dubrovnik.

Pročitajte više