Od 1. svibnja struja skuplja 19, a plin čak 35 posto?!

VLADA Zorana Milanovića u petak će odlučiti o poskupljenju struje i plina. Najavio je to i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u Rovinju. Nije želio otkriti za koliko će poskupjeti struja i plin. "Zna se koliko će poskupjeti. Ali to ćete saznati kada Vlada donese odluku", kazao je Čačić novinarima.

U Dnevniku 3 HTV-a objavljeno je kako neslužbeno doznaju da će struja poskupjeti 19 posto, a plin bi mogao biti skuplji za čak 35 posto!

Podsjećamo, Čačić je prošlog tjedna rekao da Hrvatska još uvijek ima jednu od najnižih cijena struje u Europi. "Ako želimo imati jako jeftinu struju za stanovništvo, onda ćemo imati jako skup proizvod pa ti stanovnici neće imati gdje raditi i neće moći plaćati ni tu jeftinu struju", bio je slikovit Čačić, koji je također najavio da će inzistirati da cijena struje za gospodarstvo ne poraste jer u tom slučaju ne možemo biti konkurentni.

Sjednica Vlade na rasporedu je sutra ujutro, kada ćemo i saznati koliko ćemo od 1. svibnja plaćati plin i struju.

Zašto ne rastu plaće?

Mladen Novosel iz SSSH-a za Dnevnik 3 kratko je komentirao najavljeno poskupljenje upitavši zašto plaće ne rastu kad već rastu cijene, te je kazao kako se naša Vlada uvijek po cijenama uspoređuje s europskim zemljama, umjesto da čini usporedbu s plaćama.

Pročitajte više