Odbijena žalba: Kapetan Dragan ostaje u splitskom zatvoru

Foto: FAH

ŽALBE Kapetana Dragana na rješenja o određivanju pritvora i istrage nisu prošle. Kako neslužbeno doznajemo, Vijeće Županijskog suda odbacilo je žalbu na rješenje o istrazi jer je o tome već pravomoćno odlučeno pa se o tome nije moglo još jedanput odlučivati, dok je žalba na rješenje o određivanju pritvora odbijena.

Glasnogovornik splitskog Županijskog suda Damir Romac za Index je tek mogao potvrditi da je o žalbama odlučeno i da su rješenja otpravljena strankama. Branitelj Darko Stanić odluke još nije dobio.

Kapetanu Draganu najveća muka potraga za odvjetnicima

Tako je, makar zasad, riješena pravna situacija oko statusa Dragana Vasiljkovića koji se od prošlog četvrtka nalazi u splitskom zatvoru nakon što je izručen iz Australije poslije pravne bitke koja je trajala punih 10 godina. Vasiljkovića terete za ratni zločin nad ratnim i civilnim zarobljenicima tijekom Domovinskog rata u Dalmaciji i na Banovini, a istragu vode tužiteljice iz Šibenika.

Kapetan Dragan smješten je u najkomforniju ćeliju splitskog zatvora, a trenutno mu najveće probleme zadaje potraga za braniteljima. Već je, naime, najavio da ga Stanić neće zastupati, ali zasad još nije poznato tko hoće.  

 
 
 

Pročitajte više