Odlazak Kerumovog čovjeka: Uskokov optuženik Drago Šundov podnio ostavku

Foto: Arhiva

DRAGO ŠUNDOV, brat Kerumovog zamjenika Jure Šundova, podnio je ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća Javne ustanove Športski objekti. Šundov je, kako doznajemo, podnio ostavku iz osobnih razloga. O čemu se točno radi, nije poznato.

Offline stranica, offline Drago Šundov

Ostavku je Šundov podnio na sjednici Upravnog vijeća održanoj u srijedu, dva dana nakon što je Index pisao o novim zaposlenjima u Ustanovi, odnosno, dolasku Mirande Ivanišević Dvornik, Kerumove voditeljice marketinga i direktorice TV Dalmacija, koja je na novom radnom mjestu zadužena za web dizajn internet stranice koja je offline već duže vrijeme. 

Kako smo već izvijestili, Uskok je protiv Šundova nedavno podignuo optužnicu zbog zloporabe položaja i ovlasti te primanja mita u vidu usluge prijevoza kamenja za 200 kuna.

Kada je optužnica postala pravomoćna, pitali smo Juru Šundova hoće li mu brat dati ostavku ili će Grad Split poduzeti kakve radnje u tom smjeru. Odgovorio nam je kako neće jer za to nema potrebe. Tako da je ova ostavka u tom smislu ipak svojevrsno iznenađenje. U svakom slučaju, osim internet stranice, sada je offline i Drago Šundov.

Kerumov zamjenik o bratovoj ostavci: "Da je bio pametan, ne bi ni dolazio..."

Jure Šundov nije imao neki poseban komentar oko bratove ostavke. "Da je bio pametan, ne bi tamo ni dolazio", iznenadio nas je Šundov. "Pa da. Što mu je to dobra donijelo?", kratko je pojasnio što je mislio.

Kako je Šundov policajac, angažman van službe odobrio mu je ravnatelj policije. Ministar je u to doba bio Tomislav Karamarko. Osim Šundova, u Kerumovoj administraciji, i to baš u Upravnom vijeću Športskih objekata angažiran je i specijalac Stjepan Vugdelija. I za njega je izdata posebna dozvola.

Ako smijene ravnatelja Borozana, moraju ga postaviti za savjetnika

Na Upravnom vijeću razmatralo se i pitanje ravnatelja Tomislava Borozana, bivšeg gradskog vijećnika iz redova Kerumovog HGS-a, koji je htio da se razjasni njegov status u slučaju da ga nova vlast razriješi sa sadašnje funkcije.

"Imam mandat od četiri godine, a imenovan sam u srpnju 2011. godine. Ukoliko bi me se razriješilo, tada bi mi se do isteka mandata moralo pronaći adekvatno radno mjesto. Jedino koje odgovara mojim kvalifikacijama je mjesto savjetnika", pojasnio nam je Borozan.

Pročitajte više