Odvjetnik Lubina optužen za davanje lažnog iskaza: Pišu pizdarije, ne znaju osnove trgovačkog prava

Foto: Arhiva

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv splitskog odvjetnika Željka Lubine, i to za davanje lažnog iskaza.

Terete ga, naime, da je 24. srpnja u izvanparničnom postupku koji se vodio radi upisa odvjetničkog društva u sudski registar, kao osnivač i odgovorna osoba društva, dao izjavu i ovjerio je kod javnog bilježnika da ni on, a ni društvo u kojem je član nema nepodmirenih dugovanja za poreze i doprinose, premda je znao da to nije istina jer je član drugog odvjetničkog društva sa 75 posto udjela u glasačkim pravima, koje ima 4,7 milijuna kuna nepodmirenih dugovanja, a dug se ne može naplatiti jer društvo nema imovine niti sredstava na žiro računu zbog neprekidne blokade od 23. listopada 2007. godine. Na temelju izjave i ostale dokumentacije, sud je 31. srpnja donio rješenje o upisu odvjetničkog društva u registar.

Članak 40a. stavak 3. Zakona o sudskom registru navodi da će osnivač subjekta upisa potvrditi da su podaci koje je dao točni i potpuni. Za davanje netočnih ili nepotpunih podataka osnivač i odgovorne osobe odgovaraju kao za lažan iskaz u postupku pred sudom.

Lubina optužio ravnatelja USKOK-a i zamjenicu

"Pišu pizdarije. Ne znaju osnove trgovačkog prava", kratak i jezgrovit bio je komentar odvjetnika Lubine.

Prije dvije godine podnio je optužnicu protiv ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana i zamjenice Natalije Petković za klevetu. Splitski sud dosad nije zakazao nijednu raspravu, a odvjetnika Lubinu pitali smo nalazi li kakvu uzročno-posljedičnu vezu između njegove i optužnice Državnog odvjetništva.

"Naravno", odgovorio je Lubina kao iz topa.

 

 

Pročitajte više