Ogromni gubici: Dionica Ingre na 1% vrijednosti u odnosu na 2007. godinu, jedino Ina u plusu

MNOGI ulagači pretrpjeli su ogromne gubitke u odnosu na razdoblje prije krize, a najveće padove vrijednosti imale su dionice iz građevinskog sektora.

U priloženom grafikonu možete vidjeti koji postotak vrijednosti iz listopada 2007. trenutno ima pojedina dionica na tržištu.
 
Iz grafikona je vidljivo da su najveći dio vrijednosti izgubile kompanije koje, za razliku od vrhunca s kraja 2007., trenutno prolaze kroz proces predstečajne nagodbe i/ili posluju u industriji snažno pogođenoj recesijom, a to su Ingra, Dalekovod i Tehnika koji trenutno imaju manje od 5% tadašnje vrijednosti (Ingra 1%, Dalekovod 2%, Tehnika 4%), pokazuje analiza iCapitala.
 
Najmanje vrijednosti izgubile su dionice koje su u post-kriznom razdoblju iskazale relativno dobre performanse poput Valamar Adria Holdinga (trenutno na 84% tadašnje vrijednosti), Podravke (trenutno na 54% tadašnje vrijednosti) ili Končara (trenutno na 52% tadašnje vrijednosti).
 
Jedina članica CROBEX-a koja je trenutno na višoj razini nego na vrhuncu indeksa u listopadu 2007. jest INA (trenutno na 125% tadašnje vrijednosti).
 
Izvor: iCapital
 

Pročitajte više