Opačić: Interes građana za otpis duga je velik, do podne je stranici pristupilo 10 tisuća ljudi

Foto: FAH

KREĆE primjena Vladina programa oprosta dugova koja bi trebala obuhvatiti oko 60 tisuća socijalno najugroženijih građana. Zahtjevi za otpis dugova ili odgodu ovrha mogu se predati u FINI i uredima socijalne skrbi.

"Zanimanje građana je veliko", rekla je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne skrbi Milanka Opačić za Media servis.

''U FINI je do 12,30 sati samo na web stranici pristupilo 10.100 ljudi kako bi vidjeli jesu li u registru, a na šalterima ih je bilo 2.780. Znači da je interes jako velik i da smo uspjeli infomirati građane da od danas mogu krenuti prvenstveno u FINU kao prvu stepenicu i vidjeti ispunjavaju li sve uvjete za otpis duga. Nakon toga korisnici socijalnih naknada idu u centar, gdje će dobiti potvrdu o svojim socijalnim primanjima. I nakon toga idu do vjerovnika koji su im pokrenuli ovrhu'', podsjetila je potpredsjednica Opačić.

Dosad je sporazumu o oprostu dugova najsiromašnijima pristupilo 50 gradova i općina, desetak komunalnih poduzeća, teleoperateri te gotovo sve banke, a cijeli proces trebao bi potrajati do kraja svibnja, dodala je Opačić te najavila.

''Ovaj tjedan imat ćemo razgovor i s agencijama koje imaju određeni dug otkupljen kako bismo eventualno i s njima postigli dogovor. Ali ono što nam je bilo važno, to je da smo 90 posto duga pokrili već s potpisom banaka, teleoperatera i četiri velika grada'', zaključila je.

Pročitajte više