Opća bolnica Pula dobila dva nova vrijedna aparata

Foto: Wikipedia

UNATOČ općenitom lošem stanju u hrvatskom zdravstvu, iz pulske bolnice dolaze dobre vijesti. Naime, zamjenik privremene upraviteljice Ivica Fedel predstavio je dva vrijedna aparata za koje je pulska bolnica odnedavno bogatija zahvaljujući donacijama.

Prvi aparat je omogućila Liga protiv raka Pula, na čemu je Fedel na prvom mjestu zahvalio predsjednici Lige Danici Kuzmanović.

"Radi se o aparatu za praćenje vitalnih funkcija teških onkoloških bolesnika. Sredstva su skupljena nizom akcija Lige povodom 45. godišnjice postojanja. Skupljeno je oko 25 tisuća kuna od kojih je nabavljen aparat koji je već postavljen na odjelima onkologije i hematologije"

S druge strane, iz decentraliziranih sredstava Istarske županije nabavljen je ovi kolonoskopski video stup potreban za pregled debelog crijeva što će doprinijeti smanjenju liste čekanja za ovu vrstu pregleda.

Kada je štrajk u pitanju, doktor Ivica Fedel istaknuo je kako je u pulskoj bolnici u štrajku tek 10 posto liječnika, što ne utječe u većoj mjeri normalnom radu bolnice.

"Obzirom na broj ljudi u štrajku, to ne smatramo kritičnim niti smo do sada imali bilo kakvih pritužbi od strane bolesnika, odnosno korisnika usluga Opće bolnice Pula vezano za štrajk".

Pročitajte više