Operacija "Trebević": Policija u BiH razbila lanac automafije

Ilustracija: Arhiva

POLICIJA u Bosni i Hercegovini provela je veliku akciju uhićenja pripadnika organizirane kriminalne skupine koja se bavila krađom i preprodajom automobila. Uhićeno je nekoliko osoba.

Glasnogovornik policije Sarajevske županije Irfan Nefić potvrdio je da je pretraženo više različitih lokacija, i to na području šire regije Sarajeva te Mostara, Gruda i Zvornika.

Istragom je utvrđeno da su uhićene osobe dio kriminalnog lanca koji se bavio organiziranom krađom automobila, za koje bi zatim tražili otkupninu od vlasnika ili bi ih uz krivotvorenu dokumentaciju preprodavali u inozemstvu.

U pretresu pronađeno nekoliko ukradenih automobila, krivotvoreni dokumenti, mobiteli i kartice te vatreno oružje

Privedeno je ukupno pet osoba, a očekuje se da će im se pridružiti još jedan član njihove skupine, javlja Dnevni avaz.

Akcija policije još uvijek traje, a sve je počelo na području Hercegovine u ranim jutarnjim satima. U pretresu je pronađeno nekoliko ukradenih automobila, krivotvoreni dokumenti, mobiteli i kartice te vatreno oružje.

Privedeni se sumnjiče da su kao članovi organizirane kriminalne skupine počinili kaznena djela iz ovlasti autokriminaliteta - krađe, krivotvorenje dokumentacije i daljnja prodaja skupocjenih automobila. Sumnjiči ih se da su otuđili više desetina motornih vozila, čija se ukupna vrijednost procjenjuje u milijunskim iznosima.

Akcija se provodi po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, a u aktivnostima sudjeluje više desetaka policijskih službenika iz Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, MUP-a RS i MUP-a Sarajevske županije.

Pročitajte više