Oprez, vozači: Magla i skliski kolnici u Istri, Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj

Foto: FAH

MAGLA jutros mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju, a kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski u Istri, Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju te središnjoj Hrvatskoj.

Zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj na 2. km, između Jankomira i Zaprešića, u smjeru Zagreba, vozi se otežano, javio je Hrvatski autoklub (HAK ) u 7,10 minuta.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva te tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Zaboka i Zaprešića, A3 Bregana-Lipova između Bregan i Nove Gradiške, A4 Zagreb-Goričan između Goričana i Brezničkog Huma, A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice te A11 Velika Gorica-Buševec.

U gorju mogući odroni

Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog sanacije vijadukta Dobra na autocesti A1 između Bosiljeva i Karlovca, od 54. do 48. km, vozi se dvosmjerno jednim kolnikom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Zatvoren je dio čvora Novigrad (ulaz/izlaz) u smjeru Zagreba. Zbog radova kroz tunele Grič i Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Trajekti i katamarani plove redovno

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova u Republici Sloveniji teretna vozila iznad 3,5 tone preusmjeravaju se na čvoru Rupa prema graničnom prijelazu Pasjak.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Vrijeme oblačno i kišovito

Promjenljivo do pretežno oblačno povremeno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu bura koja će u Velebitskom kanalu ponegdje biti i olujna.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 9 do 14, u istočnoj Slavoniji i na Jadranu od 15 do 20 stupnjeva Celzijevih, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).
 

Pročitajte više