Oprostite se od ljeta, ovaj vikend kiša u čitavoj Hrvatskoj

Foto: Goran Perešin / Papaya

PREVLADAVAT će sunčano. Ponegdje umjerena, prolazno i povećana naoblaka, uz mogućnost za pokoji pljusak praćen grmljavinom, osobito od sredine dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

Vjetar većinom slab, mjestimice ujutro umjeren sjeverni, a poslijepodne jugozapadni. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 25 do 30, u Dalmaciji i do 32 Celzijevih stupnjeva, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Hrvatska "u zelenom"

S jučerašnjim danom završen je, po svemu sudeći, i period upozorenja Meteoalarma zbog opasno visokih temperatura, pa se čitava Hrvatska jutros probudila u "zelenom".

Ondje gdje ne stigne danas, sutra se očekuje najavljena promjena vremena. Kiša, pljuskovi i grmljavina najizglednija je na sjevernom Jadranu, no poslijepodne lokalno može biti i olujnog nevremena i Dalmaciji i Slavoniji. Najviše dnevne temperature će pasti na maksimalnih 25 do 30 °C, na zapadu i niža, dok će se jutarnje kretati od 13 do 24 Celzijeva stupnja.

Najveća količina oborina u cijeloj zemlji očekuje se u subotu.

Pročitajte više