Optical Express u Zagrebu proslavio svoj 7. rođendan: 50 posto popusta na sve metode laserske korekcije vida



OPTICAL EXPRESS centar u Zagrebu trenutno daje 50 posto popusta na sve metode laserske korekcije vida.

Uz predstavljanje najnovijih vijesti iz svijeta tehnologije za lasersku korekciju vida, stručnjaci centra Optical proslavili su sedmi rođendan svog zajedničkog rada.

Među pacijentima zagrebačkog centra do sada su se našla i mnoga imena javnih osoba. I oni su svi redom potvrdili kako je riječ o kratkom i bezbolnom zahvatu koji im je promijenio život. Među njima je vrhunski tenisač Goran Ivanišević, košarkaški trener Neven Spahija, televizijska novinarka i urednica Mirna Zidarić, rukometni reprezentativac Jakov Gojun, Renata Sopek, manekenka Iva Jerković, olimpijka Ivana Brkljačić, pjevač Sandi Cenov i mnogi drugi.

Slavlju su se pridružili i mnoga poznata imena kao što su spisateljica Jelena Popović Volarić, glumica Nera Stipičević, tv voditeljica Fani Stipković, manekenka Iva Jerković, tv voditeljica Nikolina Pišek i bubnjar Saša Maček.

Voditeljica zagrebačke klinike zahvalila je na povjerenju svim dosadašnjim pacijentima te nadodala: "Čitavo vrijeme na prvom mjestu nam je bila sigurnost i zadovoljstvo pacijenata i s ponosom mogu reći da smo u tome uspjeli".

Optical Express jedini u ovom dijelu Europe koristi tehnologiju za lasersku korekciju vida koju je odobrila i NASA za astronaute


Optical Express centar u Zagrebu jedini u ovom dijelu Europe koristi tehnologiju za lasersku korekciju vida koju je odobrila i NASA za astronaute. Riječ je o tehnologiji na kojoj su operirane zvijezde poput Tigera Woodsa i Cindy Crawford.



Optical Express Grupa, čiji je član i zagrebački centar, osnovana je 1991. godine i danas je vodeća europska grupa u refrakcijskoj kirurgiji.

Nije samo tehnologija ono što izdvaja Optical Express. Tu je i ogromno iskustvo od preko milijun zahvata laserske korekcije vida, konstantna ulaganja u edukaciju kirurga i osoblja, te inzistiranje na izvrsnosti u svakom segmentu poslovanja. Iz tog razloga pacijenti mogu biti sigurni da su im na raspolaganju vrhunska skrb i vrhunsko kliničko iskustvo.

Svi oftalmolozi grupe su specijalisti u području refrakcijske kirurgije te ih svake godine evaluira Međunarodni savjetodavni odbor za medicinu (IMAB) čiji su članovi neki od vodećih svjetskih kirurga, stručnjaka za refrakcijsku kirurgiju.

"Među njima su dr. Steve Schallhorn, bivši ravnatelj Oftalmologije Američke mornarice i prof. Jan Venter, vodeći očni kirurg u svijetu. Na godišnjim IMAB-ovim sastancima, naši kirurzi stječu znanja o najnovijim dostignućima na području laserske korekcije. Ono što nas posebno čini ponosnima je da tim statističara svakodnevno obrađuje podatke iz naše baze (Clinical Outcomes) u kojem se nalaze svi podaci svih pacijenata čitave grupe, i temeljem tih podataka unapređuje znanja svih kirurga u grupi", objašnjava Ana Kričković, voditeljica zagrebačke klinike.


VODEĆA TEHNOLOGIJA:

Optical Express u Zagrebu koristi VISX S4IR laser kojim se tretira više od 60 posto pacijenata u SAD-u gdje se, naglasimo, izvodi većina laserskih zahvata u svijetu. VISX excimer laser ima nježnu, hladnu zraku koja uklanja manje tkiva s rožnice po prepisanoj dioptriji nego većina drugih lasera.

Kako bi se osigurali najviši standardi kvalitete vida, svi laseri opremljeni su naprednom tehnologijom praćenja pokreta oka (eye tracking).

"3-D uređaj za praćenje pokreta oka vodi zraku dok se kreće preko rožnice, osiguravajući tako da laser tretira samo onaj dio rožnice koji treba remodelirati. 3-D uređaj za praćenje pokreta oka također osigurava da, ako se oko pomakne, laserska zraka prati taj pokret, tako omogućujući siguran i precizan tretman neovisno o pokretima oka tijekom zahvata", objasnio je mr. sc. Dean Šarić prednosti VISX lasera dodajući kako napredna tehnologija pruža više u smislu individualnog pristupa, veće preciznosti, boljih rezultata i bržeg oporavka.

Pročitajte više