Optužen za ubojstvo u Jelsi: Brata zatukao nogama na smrt?

Screenshot: Google Maps/Street View

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za ubojstvo protiv Ozrena Kokića iz Jelse na Hvaru. Terete ga da je ubio starijeg brata Grozdana, i to tako da ga je umlatio nogama.

Zamahnuo da ga udari macom pa pao na glavu i onesvijestio se

Sukob se zbio 10. lipnja u dvorištu kuće Kokića. Grozdan je macom krenuo na Ozrena. Razbio mu je biciklu, a i njega je ozlijedio. Slomio mu je palac, a kada je zamahnuo da ga još jednom udario, izgubio je ravnotežu, pao na glavu i izgubio svijest.

Ozren Kokić tada ga je, navodi se u optužnici, izudarao nogama po stomaku. Premda je prebačen u splitski KBC, nije mu bilo spasa. Ozljedama je 67-godišnji Grozdan Kokić podlegao nakon tjedan dana.

Javili se svjedoci

Upravo na dan bratove smrti, dakle, tjedan dana nakon nesretnog događaja, policija je privela Ozrena Kokića. Isprva se, naime, mislilo da je riječ o nesretnom slučaju. Tek naknadno javio se svjedok očevidac. U međuvremenu se pojavio još jedan svjedok.

Kokić je pritvoren nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu, a nakon podizanja optužnice zatraženo je da mu se pritvor produži kako ne bi utjecao na svjedoke.

Pročitajte više