Od subote besplatna žičara za Zagrepčane, ostalima jeftinije karte

Foto: Josip Mikacic/PIXSELL

Korištenje žičare Sljeme bit će od subote, 4. svibnja besplatno za Zagrepčanke i Zagrepčane, poručili su iz Grada Zagreba.

Istovremeno, Odlukom Grada Zagreba u primjeni će biti novi cjenik kojim će osobama koje nemaju prebivalište ili boravište u našem gradu biti omogućeno povoljnije korištenje žičare. Cijena jednosmjerne karte za odrasle osobe iznosit će 6 eura, dok će cijena povratne karte biti 10 eura. Djeca mlađa od 15 godina, kao i osobe s invaliditetom, za jednosmjernu kartu plaćat će 2 eura, a za povratnu 3 eura. 

Jeftinije i biciklističke karte

Također pojeftinjuju i biciklističke karte. Cijena karte za prijevoz bicikla iznosit će 2,50 eura za sve korisnike, bez obzira na mjesto prebivališta ili boravišta. Cijena dnevne biciklističke karte za stanovnike Zagreba bit će povoljnija i iznosit će 9 eura, dok će ostali za ovu vrstu karte morati izdvojiti 24 eura. Godišnju biciklističku kartu Zagrepčani će plaćati 110 eura, a ostali korisnici 290 eura. 

S obzirom na to da nam se bliži sve toplije vrijeme, od subote će u primjeni biti i novo radno vrijeme žičare. Radnim danom žičara će prevoziti putnike od 10 do 19 sati, a tijekom vikenda i praznicima od 9 do 19 sati. Zadnji polazak s Donje postaje bit će u 18:30 sati. 

Garaža i blagajne na Donjoj postaji bit će otvorene pola sata prije početka rada žičare, poručili su iz Grada.

Pročitajte više