Osam ilegalaca uhićeno na dubrovačkom području

Ilustracija: MUP

TIJEKOM protekla četiri dana osam je ilegalaca spriječeno u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice na dubrovačkom području, izvijestila je policija u ponedjeljak.

Najveća grupa od petero ilegalaca otkrivena je kada su prilikom ulazne granične kontrole policijskim službenicima na graničnom prijelazu Karasovići na uvid dali krivotvorene albanske putne isprave. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, svih pet albanskih državljana kazneno je prijavljeno zbog krivotvorenja isprava.

U nedjelju je na državnoj cesti D-8 u mjestu Palje Brdo, u Konavlima, oko 8 sati, policija je zatekla državljana Albanije za kojeg je utvrđeno da je granicu između Hrvatske i Crne Gore prešao nezakonito, zaobišavši pješice prijelaz Karasovići. Rješenjem o protjerivanju određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj.

Na istom mjestu u nedjelju oko 23 sata uhićena su dvojica državljana Irana koji kod sebe nisu imali nikakve isprave te su zbog sumnje da su nezakonito prešli državnu granicu dovedeni u policiju na kriminalističko istraživanje.

Pročitajte više