Osječki HSS: Ova Vlada ne zna i ne može riješiti ni jedan problem

Foto: FAH

OSJEČKO-BARANJSKA organizacija HSS-a izvijestila je danas kako podržava referendum o izbornom zakonodavstvu, ali smatra da se, ako referendum i bude uspješan, neće riješiti nagomilani problemi u Hrvatskoj.

Predsjednik županijskoga HSS-a Zvonko Pongrac u priopćenju za javnost navodi kako je "referendum potreba građana Hrvatske jer političke elite nemaju hrabrosti poduzeti ozbiljne strukturne reforme u društvu, iz straha da će izgubiti povjerenje građana na sljedećim izborima".

Pongrac: Ako je moguće, treba se dogovoriti

Pongrac poziva da se pitanja, poput preferencijalnog glasovanja, ipak riješe dogovorom, kako bi se izbjegli troškovi organizacije referenduma.

Smatra da je situacija u društvu neodrživa u svim sferama od gospodarstva i teritorijalnog ustroja pa do najave reformi koje se, ocijenio je Pongrac, ne provode jer tako odgovara političkim elitama koje se boje da neće dobiti podršku na sljedećim izborima.

"Vidljivo je da ova Vlada ne zna i ne može riješiti ni jedan problem, a Hrvatskoj su potrebne korjenite reforme", priopćio je predsjednik Osječko-baranjske organizacije HSS-a Zvonko Pongrac.

Pročitajte više